Ru Ua
20 настановлень мамам хлопчиків

20 настановлень мамам хлопчиків

09.11.2017

Бути мамою хлопчика непросто. Якщо дівчинку мама виховує інтуїтивно, спираючись на особистий досвід зростання, то з хлопчиками часто доводиться вирішувати незрозумілі ребуси. Нумо складімо список таких ребусів, і виробимо настановлення щодо їх вирішення!

20 побажань по вихованню щасливого сина:

  1. Хлопцям важливо псувати, трощити та ламати речі - прийміть це. Ви даремно гримаєте, коли ваш син приходить додому в зіпсованому одязі. Природа хлопчиків - пізнавати світ. А світ пізнається через стрибання по калюжах, лазіння по деревах - змиріться.
  2. Дитині потрібно дати простір для звільнення енергії – сину слід подарувати собаку, футбольний м'яч або записати в секцію карате. Дитині важливо мати щось особисте для активного відпочинку, якщо хлопчикові такий об’єкт не надати, то син буде користуватися чимось вашим ... Задумайтесь.
  3. Дитині важливо відчувати себе потрібною - син повинен мати можливість допомогти комусь самостійно. Дана можливість виховує у хлопчика доброту і чуйність. Станьте для дитини прикладом в цьому питанні.
  4. Донесіть дитині, що досконалість досягається практикою. Це може бути застосовано до футболу, карате і до всього в житті. Виробіть у хлопчика звичку цілеспрямованості, це допоможе майбутньому чоловіку добиватися цілей.
  5. Головне питання дитини «Чому?». Відповідати на питання важливо завжди! Відповідайте самі, шукайте відповідь разом, давайте підказки сину. У цьому процесі важлива увага і ваша фантазія.
  6. Як проявляти емоції. Дитина перелякалась і плаче? - Поясніть, що цей процес природний. Так хлопчик навчиться розрізняти емоції та виражати їх правильно.
  7. Поділяйте інтереси дитини. Цікавтеся її хобі, вивчіть напам'ять імена всіх покемонів або назви танків. Беріть участь в житті свого сина.
  8. Гуляйте з дитиною на свіжому повітрі. Без коментарів.
  9. Мама - найголовніший фанат своєї дитини. Створіть альбом з фотографіями, збирайте грамоти дитини, пишіть про неї в соціальних мережах - так дитина розуміє, що вона потрібна.
  10. Привчіть дитину до порядку. Прибрати за собою тарілку і помити не складно, але одного разу ваша невістка буде вам вдячна.
  11. Читайте разом! А ще фантазуйте, мрійте та обговорюйте разом сюжет книги. Немає нічого кращого, ніж магія літератури. Вона навчить дитину виражати свою точку зору.
  12. Танцюйте! Танці важливі для гармонії тіла та душі.
  13. Подбайте про хороші манери. Прості слова, як «Спасибі» та «Будь ласка», роблять наш світ трішки добрішим.
  14. Хороший приклад. Розкажіть дитині про величних правителів, мандрівників, футболістів або рокерів. Це дає пізнання історії успіху людини, яка завдяки наполегливості та праці досягла великої мети.
  15. Віра. Часто вас не буде поруч з сином у важкі моменти. Важливо дати зрозуміти дитині, що вона ніколи не буде сама.
  16. Навчіть сина ніжності. Ніжність можна проявляти до малюків, котиків і песиків, до природи, до близьких людей.
  17. Навчіть сина програвати. Бути завжди першим складно. Діти, особливо хлопчики, болісно сприймають невдачі. Але, програш - це досвід, це нова спроба наблизитися до мети. Наведіть приклад з Томасом Едісоном і електричною лампою.
  18. Залучайте тата до виховання. Присутність тата у вихованні сина дуже важлива - у дитини має скластися враження, що тато може та знає все. І хлопчик теж захоче стати таким. Мама, дозвольте цьому статися.
  19. Будуйте разом «халабуди». Найяскравіший спогад всього дитинства - тимчасові будиночки з особистим порядком, чи не так? Також, це гарний метод розвитку логіки дитини та привід для спільного проведення часу. Для будівництва «халабуди» в хід можна пустити подушки, покривала, пуфики.
  20. Діти потребують любові. Частіше обіймайте і цілуйте свою дитину!

Мама для сина - це фортеця! Хлопчик завжди буде шукати вашого схвалення, читаючи книгу, малюючи чи граючи в футбол. Дайте йому зрозуміти, що він зайняв особливе місце в вашому серці.

Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать