Ru Ua
Набір першокласника — що входить

Набір першокласника — що входить

25.08.2020

Як зібрати набір першокласника. Найпоширеніші помилки мам

Чому навчають у школі? Тільки віднімати і множити? Всупереч поширеним стереотипам, школа — не тільки джерело знань. Вона — більш складне і багатогранне явище, часто виступає в ролі тренера по спілкуванню, педагога по стійкості до стресів і гуру винахідливості. Мами повинні передбачити все: підготувати чадо і до навчального процесу, і до правил життя всередині шкільних стін. Але спочатку — заготовляємо канцелярський арсенал, він же — набір першокласника.

Підготовка до навчального процесу

Як в піраміді Маслоу: спочатку потрібно подбати про базові матеріальні потреби. Адже коли ранець зібраний і до школи все готово, можна зі спокійною душею приступити до інших аспектів дошкільної підготовки.

Збираємо портфель. Набір першокласника — список

(Можна роздрукувати, щоб нічого не забути і відзначати галочками куплене.)

На кожен день

  • Ортопедичний рюкзак Kite
  • Пенал-книжка для початкової школи
  • Папка для зошитів
  • Зошити в клітинку та косу лінію (по 5-10 шт.) + Обкладинки
  • Зошит для іноземної мови
  • Сумка для змінного взуття
  • Обкладинки для підручників
  • Графітні (прості) олівці середньої м'якості — 3 шт.
  • Сині кулькові ручки — 4-5 шт.
  • Лінійка
  • Ластик
  • Точилка
  • Ланчбокс
  • Пляшка для води
  • Канцелярський стакан

На уроки праці

  • Папка для праці
  • Пластилін
  • Пластикова дощечка для ліплення і набір стек
  • Кольоровий папір і картон
  • Клей олівець
  • Ножиці
  • Фартух
  • Настільна підкладка

Для малювання

  • Альбом для малювання
  • Кольорові олівці
  • Набір фломастерів
  • Акварельні фарби (або гуаш)
  • Палітра для змішування кольорів
  • Стакан-непроливайка
  • Пензлик

Набір першокласника Kite — це не тільки якісна канцелярія для школи. Це — можливість зібрати капсульну колекцію шкільного приладдя в єдиному стилі з улюбленим героєм, а також — запаморочливий асортимент товарів для навчання і творчості.

Психологічна підготовка дитини до школи

5 найпоширеніших помилок мам першокласників

  1. Недооцінювати побутові та комунікативні проблеми школяра

    «Школа = знання» — думаємо ми. І 100% часу для підготовки витрачаємо на те, щоб вивчити алфавіт, натренувати руку для письма та підтягнути словниковий запас з англійської. У підсумку: ми спокійні, що дитина приходить в школу ерудованим інтелектуалом. Але, незважаючи на успішність в арифметиці і читанні, першокласник може зазнавати труднощів у елементарних повсякденних питаннях. Наприклад, на сімейному застілля все дружно сміялися над різким жартівливим вигуком, а на уроці така імпровізація відбилася суворим зауваженням.

    Рішення: У ненав'язливій ігровій формі ознайомити дитину з правилами поведінки в школі і пропрацювати план дій в елементарних і казусних ситуаціях: що робити, якщо забув спортивну форму, заблукав в шкільному коридорі, отримав зауваження від вчителя або підніжку від однокласника.

  2. Зводити успішність в культ

    Ми можемо самі не помічати того, як провокуємо у дитини невроз на грунті досягнень, з порога борючись його питаннями: «Як успіхи?», «Що отримав?», «Учитель хвалив?». Успіх — це чудово, але не потрібно зациклюватися на ньому. У житті всяке буває: і злети, і падіння: до всього можна ставитися з частинкою здорової іронії.

    Рішення: Донести до дитини, що зауваження і невдачі — це не привід засмучуватися і опускати руки, а неминучий трамплін на шляху до особистісного зростання. Блискучі результати в школі — це дуже добре, але крім них є й інші сторони життя: спілкування, дружба, здоров'я, хобі і т.д. А самі — придушуємо в собі перфекціоніста і згадуємо себе в шкільні роки.

  3. Робити все за дитину

    Пам'ятаєте той незграбний момент, коли ваш 7-річний однокласник приходив на урок малювання з написаною вдома точною копією пейзажу Ван Гога? «Сам малював?» — «Та так, мама допомагала». Все б нічого, якби його попередні роботи в класі не були виконані в стилі «палка-палка-огірочок».

    Батьки, бажаючи допомогти своєму чадові, нерідко перегинають палку, виконуючи всю роботу за нього. Від елементарного «застелити ліжко і скласти речі в шафу» до рішення заданих додому вправ. Сюди ж можна віднести і тотальний контроль за виконанням домашнього завдання.

    Рішення: Дітям потрібно більше свободи для формування відповідальності. У пташеняти не зміцніють крила, якщо воно не буде пробувати літати самостійно. Дитина ніколи не освоїть важливі для життя навички, якщо ви будете вчитися за нього.

  4. Перевантажувати дитину

    Танці, малювання, шахи, плавання, фехтування, англійська, французька, іспанська, карате, вокал, хокей, скрипка, флейта, теніс, драмгурток... Це не рандомний набір слів, у деяких дітей так виглядає звичайний розклад секцій на тиждень. І це — після 5-6 шкільних уроків. Всебічний розвиток дуже корисний, але важливо дотриматися балансу і не «перегодувати» дитину секціями.

    Рішення: Розвиваємо таланти чада по максимуму, але робимо це грамотно і делікатно. Заняття повинні чергуватися з повноцінним відпочинком, розумова робота — з фізичною. Основна увага —найулюбленішим хобі дитини, а не батьків.

  5. Применшувати значення творчості

    Багатьом з дитинства закладали думку про те, що образотворче мистецтво, музика та інші види творчості — це не серйозно. Мовляв, точні науки «головніші» і пріоритетніші, а все інше — просто корисна розвага. Давно пора розвінчати цей міф. Творчість потрібна не тільки для цікавого проведення часу. Це найпотужніший інструмент для розвитку інтелекту, зниження стресу і реалізації талантів. Більш того, безліч сучасних затребуваних професій засновані на вмінні малювати, компонувати кольори і т.д.

    Рішення: не перешкоджати творчим поривам дитини, а підтримувати юного художника. Фарби, олівці, пластилін, альбоми: все це повинно бути дбайливо підготовано.

З Kite всі сторони підготовки до школи — в радість.

Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать