Ru Ua
Сучасні правила етикету для дітей

Сучасні правила етикету для дітей

11.08.2020

Етикет робить наше повсякденне життя кращим та приємнішим. Гарні манери згладжують гострі кути, оберігають особисті кордони і допомагають уникнути казусних ситуацій. Коли дитина з дитинства навчена цим правилам, їй набагато легше комунікувати в суспільстві, отримувати схвальні оцінки від вчителів та вибудовувати дружні відносини з однолітками.

Чим відрізняється етикет для дорослих від етикету для дітей?

Правила ввічливості і культура поведінки для дорослих і малят однакові, відмінності можуть бути лише в строгості щодо їх виконання. Якщо трирічній дитині суспільство може пробачити замислене колупання в носі, то для повнолітнього такий казус неприпустимий.

Вдома, на вулиці і в гостях

Домашній етикет важливий не менше, ніж парадно-вихідний. Від культури поведінки вдома залежить настрій і комфорт близьких.

  • Якщо ваш звичайний домашній аутфіт схожий на косплей дворового безхатька — це грубе порушення етикету. Повсякденний одяг має бути практичним і зручним, але обов’язково — пристойним і красивим. Піжама — виключно для сну. Чудово, якщо дитина з дитинства звикне доглядати за собою і виглядати охайно навіть вдома.
  • Стукати перед входом — відоме правило. Але батьки часто про це забувають, коли заходять в дитячу кімнату. А даремно. Власний приклад — найкращий тренер з етикету.
  • Сушити парасольку — тільки в складеному вигляді, на спеціальній підставці або в місці, де вона нічого не забруднить.
  • Використовувати поліетиленовий пакет в якості сумки — не комільфо. Він доречний лише для транспортування продуктів з магазину. Для змінного взуття в школу краще взяти спеціальну сумочку: вона і екологічна, і естетична, і етикет не порушує.

У транспорті

  • Маршрутка чи телефонна будка?
  • Здійснити дзвінок, тихо і коротко повідомити важливу інформацію — можна. Але гучні з'ясування відносин, емоційні суперечки і тривалі обговорення — те, без чого поїздка буде кращою.

  • Чи потрібно знімати рюкзак в транспорті
  • Об'ємні сумки і рюкзаки створюють незручності для оточуючих: перекривають прохід, нависають на рівні обличчя сидячих пасажирів, займають багато місця. Це породжує питання: як правильно носити міський рюкзак або шкільний ранець в салоні громадського транспорту? Потрібно акуратно зняти сумку або ранець з плечей і тримати на рівні колін. Рюкзаки Kite мають легку вагу, компактні розміри і ергономічну транспортувальну ручку, тому їздити з ними в маршрутці — легко і зручно.

  • Куди ставити сумку згідно з етикетом
  • Точно не на пасажирське місце. Займати вільне сидіння поклажею — моветон. Краще сядьте і покладіть сумку собі на коліна.

  • Відставити музику
  • Знайшли запаморочливий трек, невимовною красою якого хочеться поділитися з оточуючими? Утримайтеся. Слухати музику в колонках — не етично. І не тільки в тролейбусі, а й в будь-якому громадському місці.

  • Волосся — в хвостик
  • Розпущені довгі локони заважають пасажирам і наражають на небезпеку їх власницю: людина навіть не відчує, якщо зачепиться волоссям за сторонній предмет. Розчісуватися в транспорті з етикету також не припустимо.

  • Морозиво з'їдаємо до приїзду автобуса
  • Це стосується і інших ласощів. Балансувати в хиткому салоні з ріжком, який вже почав танути — не найкраща ідея. Етикет це суворо забороняє. І не марно: бо можна забруднитися самому і забруднити одяг оточуючим.

Вчити правила етикету з дітьми найкраще в ігровій формі, дотримуючись схеми: «Розповісти — показати — зробити разом». Гарні манери завжди актуальні!

Схожі новини
День всіх закоханих: як красиво та оригінально виразити свої почуття
08.02.2023

День, коли оспівуються почуття. День, коли найчастіше лунають зізнання в коханні. 

Читать
Сумки-бананки Kite — комфортні та модні
23.07.2021

Найгарячіші тренди вуличної моди ніби кричать: людство достатньо настраждалося в гонитві за модними ідеалами. Настав час, коли естетика та комфорт існують в любові, гармонії та синергії. Сьогодні в моді все, що не сковує рухи, дарує відчуття свободи, надихає бути максимально розкутими та активними.

Читать
Маст-хев цього літа – пляшечки Kite
16.06.2021

Коли ми відчуваємо спрагу, все інше відходить на другий план. Не радує ані яскраве сонечко, ані квітуче літечко, скоріше б добратися до живильного оазису. В спекотну погоду терпіти спрагу не тільки неприємно, а і небезпечно для здоров’я. Більше того, пити чисту воду необхідно регулярно і ще до того, як ви відчуєте сильне бажання пити.

Читать
Навіщо аксесуари малюкам?
07.05.2021

Те, що школярам потрібні рюкзаки, ні у кого не викликає сумнівів. Це аксіома, яка не потребує доказів. Але при виборі аксесуарів для дошкільнят батьки, часом, задаються рядом питань. Чи не зарано дитині носити рюкзак? А це не зашкодить поставі? З якого віку можна його надягати малюку?

Читать
Як правильно загадувати бажання: гумка подяки та інші чарівні способи від Kite
30.12.2020

Цей рік нам наочно продемонстрував: якщо життя підсунуло лимон, зроби з нього лимонад. І навіть якщо рік, що минає, для вас був не дуже вдалим, пам'ятайте, що Новий рік — це новий початок!

Кінець грудня та початок січня — найкращий час для того, щоб загадувати бажання! Але як правильно їх сформулювати?

Читать
Пишемо листа Святому Миколаю: корисні поради від Kite
10.12.2020

Багато історій трапляються самі собою. Сидиш біля вікна, дивишся на танучий захід сонця, а тут рррраз! І щось неодмінно починає відбуватися. Темніти о 4 годині (чим не історія?). А в 6 ми вже мружимося від яскравих ліхтарів і біжимо в магазин за мандаринами, вдихаючи морозне повітря.

Читать
Як зустріти зиму з Kite в чудовому настрої?
03.12.2020

Зима вже на порозі. А разом з нею радість від снігу, прогулянок в засніжених парках, катання на ковзанах, свят і новорічних канікул. Щоб ви і ваші діти насолоджувалися кожним зимовим днем, подумайте про захист від сезонних застуд і хороший настрій.

І в цьому Kite вам із задоволенням допоможе!

Читать
Сумка для взуття Kite — незамінна для школи
21.08.2020

Сумка для взуття — не забуваємо про важливе

Куди скласти кросівки на фізкультуру? Це питання не таке дріб'язкове, як здається на перший погляд. Заняття спортом, танцями, уроки фізичного виховання: кілька днів в тиждень потрібно носити з собою заповітну пару кросівок, балеток або взуття для купання.

Читать
Як зрозуміти дітей покоління Альфа
05.12.2019

Їм всього 3 роки, а вони з легкістю розуміються в налаштуваннях телефону. Їм тільки 6, але вони не хочуть грати у дворі, а проводять час в планшеті. Їх неможливо змусити щось зробити силою, але якщо домовитися, то вони з радістю відгукуються на прохання. Впізнаєте? Це покоління Альфа! Діти, народжені з 2010 року.

Читать
Чому колекціонування для дітей — не просто пустощі
15.08.2019

Всі діти — колекціонери. Згадайте, тільки-но ваш малюк навчився ходити, як вже збирав у парку каштани та листя. Підростаючи, дитина слухає казки, дивиться мультфільми, і у неї з'являються улюблені герої. Потім в ящиках столу і кишенях — вкладиші, картки, а на полицях і в коробках — маленькі іграшки.

Читать
Добірка від Kite: незвичайні шкільні правила з усього світу
17.07.2019

Середина липня — час, коли батьки починають збирати дітей до школи. Потрібно встигнути купити рюкзак, шкільну канцелярію, спортивну форму, зручне взуття… та багато інших необхідних речей. Погодьтесь, список покупок збільшується з кожним днем. Без паніки! Зупиніться та видихніть.

Читать