Ru Ua
Як допомогти дитині підготуватися до школи: перший раз в перший клас

Як допомогти дитині підготуватися до школи: перший раз в перший клас

24.05.2019

Ви, як відповідальні батьки, вже напевно визначилися в яку школу піде ваша дитина та подали всі необхідні документи. Тепер саме час підготувати майбутнього першачка. Невеличка підготовка допоможе дитині швидше адаптуватися до нового оточення та знизить стрес. Спеціально для вас ми зібрали кілька порад про те, як підготувати дитину до важливої події в її житті — до першого класу.

Як підготувати дитину до школи

Щоб першачок швидше звик до школи та процес адаптації пройшов безболісно, дитячі психологи радять:

Дотримуватися режиму дня

Почніть заздалегідь готувати дитину до зміни режиму дня. Дізнайтеся орієнтовний розклад першокласника та намагайтесь його дотримуватися. Це допоможе майбутньому школяру легше прокидатися вранці, правильно розподіляти свій час та все встигати.

Довіряйте домашні обов’язки

Довірте дитині деякі домашні справи, наприклад, полив квітів, догляд за домашньою твариною, прибирання. Ці, здавалось би, звичайні вміння, розвивають самостійність та відповідальність. До моменту зарахування до школи, дитина повинна вміти заправляти ліжко, чистити зуби, складати одяг в шафу. З кожним роком сміливо розширюйте цей перелік та не шукайте відмовок, що ваша дитина ще маленька.

Навчіть дитину відчувати час

В цьому вам допоможе пісочний годинник, кухонний таймер, спортивний годинник з секундоміром та різні електронні пристрої. Ця навичка навчить першачка правильно управляти часом, що позитивно позначиться на ефективності його роботи.

Купіть гарний рюкзак для учня

Рюкзак — важливий та незамінний аксесуар будь-якого першокласника. Він повинен подобатися дитині. Перед купівлею обов’язково порадьтесь та обирайте моделі з улюбленими героями. В колекції Kite представлені стильні рюкзаки з веселими My Little Pony, милим кошеням Hello Kitty, легендарними машинками Hot Wheels, безстрашними цуценятами Paw Patrol, всемогутніми Transformers та в інших цікавих та крутих дизайнах.

Не забувайте, що рюкзак для першокласника обов'язково повинен мати ортопедичну спинку та м’які лямки анатомічної форми, які збережуть здоров'я дитячої спини та допоможуть в правильному формуванні постави. Важливе значення має і внутрішнє оформлення. Про те, як вибрати рюкзак можна дізнатися тут.

Навчіть самостійно збирати речі

Для початку зробіть це з малюком разом. Розповідайте йому, що куди класти. Потім нехай він спробує зробити це з намальованої схеми. При цьому обов’язково перевірте, що він поклав, а що забув взяти — підкажіть. І, нарешті, довірте дитині самостійний збір сумки або рюкзаку без вашої перевірки: нехай він відчує результати своєї неуважності. От побачите, всього кілька разів і дитина навчиться самостійно збирати рюкзак.

Пам'ятайте, у хлопчиків це вміння виробляється повільніше.Тому наберіться терпіння!

Обладнайте особисте робоче місце

У дитини 4-5 років обов’язково повинне бути самостійне робоче місце. Це не кухонний стіл або тумбочка. Це повноцінна парта або письмовий стіл! Також варто купити якісну канцелярію, яка буде подобатися дитині та викликати інтерес до писання та творчості. Про те, що входить до набору першокласника, ми розповідали раніше. Наявність особистого робочого місця навчить дитину підтримувати порядок та розбудить інтерес до навчання.

Підтримка, підтримка та ще раз підтримка!

Перший клас — стрес не тільки для батьків, але й для самої дитини. Пам’ятайте про це, та не забувайте щоденно підтримувати малюка. Говоріть йому про те, що він найкращій та в нього обов’язково все вдасться. Коли він приходить додому, цікавтесь: як в нього пройшов день, що він дізнався нового, чи все йому подобається. Такі звичайні питання допоможуть дитині зрозуміти, що його не покинули та не відправили до чужих людей, а що їм цікавляться та турбуються про нього.

Звичайно не забувайте хвалити дитину. Особливо, коли він намагається щось зробити, бере на себе відповідальність, робить щось самостійно. При цьому важливий не результат, а саме старання!

Будьте турботливою мамою — любіть та підтримуйте дитину. І Kite у цьому допоможе! Be original, be cool мамою для нього!

Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать